MITT I ETT PARADIS FÖR MOTORCYKLISTER!

Hotellet ligger i hjärtat av Dalsland och endast ett par mil från Norge. Från hotellets parkering når du några av Sveriges och Norges bästa motorcykelvägar på några minuter. Du kan ta en kortare tur och vara tillbaka till lunch eller lägga några timmar på kurviga vägar med fin asfalt. Du är åter på hotellet redo för en kall öl i baren eller ett varmt dopp i poolen innan middagen serveras. Du bor själv eller tillsammans med ditt resesällskap i fräscha lägenheter och kan parkera hojen i vårt låsta parkeringshus under jord. 

Hotellets ägare är själv MC-åkare sedan 25 år och tipsar gärna om de bästa vägarna och stoppen. Har ni riktig otur kanske han hänger på...


  • ÅK TILL HALDEN VIA NÖSSEMARK PÅ FINA ASFALTVÄGAR


  • "BRUDFJÄLLET", EN AV SVERIGES BÄSTA HOJVÄGAR, LIGGER ENDAST 30 MINUTER BORT   


  • HOTELL DALSLAND ÄR PERFEKT SOM UTGÅNGSPUNKT FÖR EN MAGISK HOJHÄLG MED KOMPISARNA!  LILLA NORGETUREN

10 mil av slingrande asfaltvägar genom Dalsland och Norge. På turen passerar du bland annat Bräcke slussar, Fredrikstens fästning och Parsetjärns skans.

Turen startar vid Hotell Dalsland och löper längs Stora Lee på Nössemarksvägen. väl i Nössemark svänger du vänster in på väg 106 och snart är du inne i Norge. Strax efter gränsen passerar du Klaretjern som är en kristallklar insjö där du kan ta ett stopp för en badupplevelse utöver det vanliga. Lite senare kan du svänga av till höger och besöka Brekke slussar som är Europas högsta slussystem. I Halden kan det passa bra med lunch och ett besök på Fredrikstens fästning där Carl XII stupade år 1718.
Från Halden tar du väg 220 och sedan 884 mot Prestebacke. Denna väg kommer du garanterat köra med ett leende på läpparna. Innan du är åter i Dals-Ed kan du göra ett stopp på Parsetjärns skans som byggdes under 2:a världskriget.

DALSLAND RUNT PÅ EN DAG

Vill du uppleva en av Sveriges absolut bästa motorcykelvägar ska du åka över Brudfjället! Dessutom får du se stora delar av vackra Dalsland, äta en glass på anrika Baldersnäs Herrgård och besöka Dalslands Center på denna halvdagsutflykt på två hjul.